Ön itt tartózkodik:
  1. SSS Románia »
  2. Történetünk

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire: a szociális, kulturális, közéleti szférába és minden olyan helyre, ahol az evangelizációt, a gyermek, a nő és a család jólétét mozdíthatjuk elő, hatást gyakorolhatunk a közgondolkodásra.

A Társaság 1998 óta pápai jogú közösség, tagjai radikális evangéliumi életre törekednek, a szeretet, az igazságosság, a béke eszközei, a remény hordozói, a szegények és elnyomottak szolgálói kívánnak lenni.

Jelenleg négy kerületbe szervezve öt országban vagyunk jelen. A Szociális Testvérek lelki családjához tartozik a federáció is: Kaliforniában, Kanadában, Mexikóban, Taiwanban és a Fülöp-szigeteken élnek még testvérek. További részletek a http://sssinternational.org/ honlapon olvashatók.

A közösség, különösen a Magyar Kerület tagjai a II. világháború idején befogadták és rejtegették az üldözötteket: több száz zsidó ember életét mentették meg. Ennek a szolgálatnak a vértanúja Salkaházi Sára testvér (1899–1944), akit Erdő Péter bíboros avatott boldoggá 2006. szeptember 17-én Budapesten. További részleteket a http://www.salkahazisara.com honlapon olvashat.

 

 

 

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire.

Bővebben

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi: a Szentlélekben gyökerező élet, Szent Benedek lelkisége, a felkészült szociális tudatosság, a korszerű életstílus.

Bővebben

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
Románia


Tordai út, 33 szám
Kolozsvár
Kolozs megye
Románia
400193

Telefonszám:
0364-110.523

Írjon nekünk!

SSS Hírlevél

Ha értesülni szeretnél híreinkről, akkor a következő űrlap segítségével feliratkozhatsz hírlevelünkre.

Látogass meg minket!