Ön itt tartózkodik:
  1. SSS Románia »
  2. Lelkiségünk

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi

  • a Szentlélekben gyökerező élet,
  • Szent Benedek lelkisége,
  • a felkészült szociális tudatosság,
  • a korszerű életstílus.

A Szentlélekkel való bensőséges kapcsolatunk életünk legnagyobb kincse. A világ életért, az élet értelméért, emberi méltóságért, hitért és igazságért esdekel. Tudatában vagyunk feladatunk nagyságának, és hogy mennyire korlátozottak képességeink a válaszadásban. Ez arra sürget, hogy teljesebben hagyatkozzunk a Szentlélekre, és mélyítsük el életünk kontemplatív dimenzióját.

A bencés lelkiség állandó szívbéli megtérésre késztet bennünket, az ima és a szeretet szellemére, mindannak a pozitív értékelésére, ami az életet gazdagítja. Benedeki kincseink: a liturgikus és családias lelkület, békeszeretet, kulturális örökségünk megbecsülése, a vendégszeretet gyakorlása, a munka megbecsülése, új utak keresése, szent szabadság.

Az Igazság Lelkére támaszkodva kívánjuk siettetni Isten országának eljövetelét: rámutatunk a társadalom szükségleteire, és keressük azokra a legmegfelelőbb választ. Bármi legyen is szolgálatunk, mindenütt a keresztény értékek meggyökereztetésén fáradozunk, és arra segítjük embertársainkat, hogy megvalósítsák Istennek róluk való gondolatát.

Korszerűségünket életünk minden területe kifejezi: közös imáink, istendicséretünk, szolgálatunk és életmódunk. Érzékenyen figyelünk az idők jeleire, törekszünk arra, hogy alkalmazkodók és rugalmasak legyünk, ugyanakkor szembe merünk szállni egy adott kultúrával, ha azt az evangélium szelleme kéri.

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire.

Bővebben

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi: a Szentlélekben gyökerező élet, Szent Benedek lelkisége, a felkészült szociális tudatosság, a korszerű életstílus.

Bővebben

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
Románia


Tordai út, 33 szám
Kolozsvár
Kolozs megye
Románia
400193

Telefonszám:
0364-110.523

Írjon nekünk!

SSS Hírlevél

Ha értesülni szeretnél híreinkről, akkor a következő űrlap segítségével feliratkozhatsz hírlevelünkre.

Látogass meg minket!