Ön itt tartózkodik:
  1. SSS Románia »
  2. Elöljárói köszöntés

Elöljárói köszöntés

HISZEK A SZENLÉLEKBEN:

minden kegyelem osztogatójában,
a hét ajándék kútfejében,
az igazság és a szeretet Lelkében,
aki nélkül nincs istengyermeki élet,
aki nélkül nem érthetjük meg a szeretet titkát,
nem élhetjük meg a szeretet életét.

(Slachta Margit: Credo)

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk új köntösbe öltözött, részben új tartalmakkal gazdagodott, és reményeink szerint folyamatosan gazdagodó, változó honlapunkon. Az újraindulás időpontja nem véletlen: a Szociális Testvérek Társasága Szentléleknek szentelt közösség, éppen ezért pünkösdkor, a Szentlélek kiáradásának az ünnepén mi is hittel imádkozzuk azért, hogy a kommunikáció, a kapcsolatok e fontos csatornájára is érvényes legyen: „Kiárasztod lelkedet, s ők életre kelnek, és megújítod a föld színét.” (Zsolt 103,30)

Szeretnénk, ha ez a felület valóban életre kelne, és nem csak technikailag, hanem olyan módon is, hogy a kapcsolatépítés, a hiteles információ, a jó hír továbbadásának, a testvériségnek a felületévé válik.

Szeretnénk, ha ezen az úton is teljesíteni tudnók alapítónk, Slachta Margit testvér elgondolását: „a Szociális Testvérek Társasága arra hivatott, hogy az Úristen megszentelő szeretetét tükrözze”.

Farmati Anna SSS
Kerületi elöljáró

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire.

Bővebben

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi: a Szentlélekben gyökerező élet, Szent Benedek lelkisége, a felkészült szociális tudatosság, a korszerű életstílus.

Bővebben

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
Románia


Tordai út, 33 szám
Kolozsvár
Kolozs megye
Románia
400193

Telefonszám:
0364-110.523

Írjon nekünk!

SSS Hírlevél

Ha értesülni szeretnél híreinkről, akkor a következő űrlap segítségével feliratkozhatsz hírlevelünkre.

Látogass meg minket!