Ön itt tartózkodik:
  1. SSS Románia »
  2. Hírfal »
  3. A szociális testvérek legnagyobb közösségi ünnepe

A szociális testvérek legnagyobb közösségi ünnepe

A szociális testvérek legnagyobb közösségi ünnepe a pünkösd, hiszen alapítójuk, Slachta Margit a Szentléleknek ajánlotta a közösséget, melynek karizmája a Megszentelő Szeretet, vagyis a Szentlélek küldetésében való tevékenykedés. A pünkösd éppen ezért az elköteleződések és a jubileumok napja is a közösségben. Az  idén Kolozsváron ünnepelünk a Szent Mihály templomban. A fél tizenkettőkor kezdődő ünnepélyes szentmisére, amelynek keretében a fogadalomújítás és a jubiláns testvérek megáldása fog történni, szeretettel várunk mindenkit.

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire.

Bővebben

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi: a Szentlélekben gyökerező élet, Szent Benedek lelkisége, a felkészült szociális tudatosság, a korszerű életstílus.

Bővebben

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
Románia


Tordai út, 33 szám
Kolozsvár
Kolozs megye
Románia
400193

Telefonszám:
0364-110.523

Írjon nekünk!

SSS Hírlevél

Ha értesülni szeretnél híreinkről, akkor a következő űrlap segítségével feliratkozhatsz hírlevelünkre.

Látogass meg minket!